Recepti 25. svibnja 2016.

Choco tart s limunom i maslinovim uljem

Choco tart s limunom i maslinovim uljem
gastro postao gastro.24sata.hr
Prava eksplozija okusa i kalorija u tako malom i slasnom kolaču

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 876

Potrebno vam je

  • 200 g maslac, neslani
  • 80 g tamna čokolada
  • 120 g orah, sirovi
  • 60 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom jaje kokošje
  • 100 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 200 g šećer, kristal
  • sol
  • ulje maslinovo
  • šećer, u prahu
  • limunov sok

Priprema

  1. Očišćenu jezgru oraha kratko ispecite u pećnici ili na suhoj tavi te je grubo nasjeckajte na nejednake krupne komade.
  2. Maslac narežite, a čokoladu natrgajte i miješajte ih u zdjeli iznad lonca kipiće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu.
  3. Dodajte šećer te izradite mikserom. Umutite jaja pjenasto te ih dodajte smjesi koju neprestano miješajte.
  4. Svježi sir izradite vilicom te pažljivo umiješajte u dobivenu smjesu. Tek na kraju umiješajte brašno koje ste prosijali da u njega dođe malo zraka. Sve dobro izmiješajte i dodajte prepečene bademe.
  5. Izlijte u kalup po želji i pecite 30 min na 170 stupnjeva.
  6. Umak pripremite tako da umiješate šećer u prahu, sok iscijeđenog limuna te maslinovo ulje. Dobro promiješajte da biste dobili finu emulziju.
  7. Prelijte preko toplog pečenog tarta.
  8. Možete ga peći u kalupu za muffine kako biste dobili male torte ili u keramičkim zdjelicama te u šalicama.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.