Recepti 08. travnja 2015.

Čokoladni kolačić

Čoko-kolacic
foto: Marijana Žinić
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladnih deserata nikad dosta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 311

Biskvit

  • jaje kokošje
  • 50 g maslac, neslani
  • 70 g tamna čokolada
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • 35 g šećer, kristal
  • 50 ml voda

Krema

  • 100 g tamna čokolada
  • 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Rastopite čokoladu. Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte razrađeni maslac, vodu i brašno. U smjesu dodajte rastopljenu čokoladu. Izlijte u kalupe i pecite na 200°c oko deset minuta.
  2. Za kremu zagrijte slatko vrhnje, dodajte razlomljenu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kad se krema ohladi, istisnite je na biskvit.Fotografije kolačića poslala nam je čitateljica Marijana Žinić iz Siska. Šaljite i vi vaše fotografije na mail gastro@gastro.hr.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.