Recepti 13. listopada 2014.

Čokoladni preljev za svaku priliku

Čokoladni preljev za svaku priliku
gastro postao gastro.24sata.hr
Osnovni recept za najjednostavniji i najfiniji čokoladni preljev kojim možete preliti sladolede i razne slastice

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 297

Potrebno vam je

  • 200 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 2 žlica agavin sirup
  • 230 g čokolada s 60% kakaa

Priprema

  1. Vrhnje sa agavinim sirupom zagrijati na laganoj vatri do vrenja, povremeno miješajući, te maknuti sa izvora topline.
  2. Dodati razlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi u glatku, gustu smjesu.
  3. Servirati toplo kao preljev za sladoled ili dodatak drugim slasticama.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.