Recepti 07. ožujka 2016.

Povratak korijenima: Domaća kokošja juha

Kokošja juha
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Obrok za dušu i tijelo, ono na čemu nas je većina odrasla...

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 331

Potrebno vam je

  • 1000 g kokoš (cijela, prosjek )
  • 500 g mrkva, crvena
  • 0.50 kom celer, korijen
  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 režanj češnjak
  • 3 grančica peršin, list
  • 3 l voda
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 prstohvat kopar
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Mrkvu izrežite na kolutiće, celer narežite, luk ogulite i ostavite čitav, a češnjak krupno izrežite.
  2. Stavite u veliku posudu meso, mrkvu, celer, luk, češnjak i peršin. Nalijte vodu i pustite da zakuha.
  3. Rupičastom žlicom uklonite pjenu s površine. Smanjite temperaturu, dodajte sol i papar. Pokrijte i lagano kuhajte dva sata. Ulijte još vode ako se previše ukuha.
  4. Uklonite svu masnoću s površine juhe. Izvadite luk, peršin i meso. Nasjeckajte luk i meso pa ga vratite u juhu. Dodajte peršin i kopar.
  5. Umutite jaje, dodajte brašno i žlicom vadite noklice u juhu. Kuhajte deset minuta pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Iva Jugović
    vanillaiva@gmail.com 14:12 30. Ožujak 2016.

    Ja radim vako: luk ogulim i cijeloga stavim na plin da se zacrni. Ogulim mrkvu, celer i krumpir. Hladnu vodu stavljam u ekspres lonac u to stavljam meso (pileća leđa), list kupusa, mrkvu, celer, luk, papar u zrnu, sol, krumpir i kuham.