Recepti 13. listopada 2014.

Glazirane mrkve

Glazirane mrkve
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan prilog glavnim jelima, pogotovo od mesa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 46

Potrebno vam je

  • 450 g mrkva, crvena
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica med, vrcani
  • šipak

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 220˚C a rešetku postaviti u gornju trećinu pećnice.
  2. U zdjeli pomiješati mrkvu s maslinovim uljem te začiniti sa soli i paprom. Dobro izmiješati pa poslagati u pleh za pečenje u jednom sloju. Mrkvu peći 12-15 minuta, odnosno dok omekša.
  3. U međuvremenu u zdjeli pomiješati med i sirup od šipka.
  4. Mrkvu iz pećnice dodati u zdjelu s pripremljenom slakom glazurom, promiješati da se mrkva kompletno obloži smjesom pa vratiti u pleh za pečenje zajedno sa zaostalom glazurom iz posude.
  5. Nastaviti peći mrkvu dok se glazura ne reducira i postane ljepljiva te počne mjestimično poprimati smeđu boju, oko 5-8 minuta
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.