Recepti 11. kolovoza 2015.

Grilani brancin s grčkim umakom

Riba
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Riba na gradele s jednostavnim umakom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1122

Priprema brancina

  • 1 kom brancin
  • 2 kom origano
  • 0.50 kom limun
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Grčki umak

  • 1 kom limunov sok
  • 0.50 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 0.25 šalica origano
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Nakon što ste očistili brancin od iznutrica, posolite i popaprite ribu izvana i iznutra.
  2. Otvore na ribi popunite grančicama origana i kriškama limuna.
  3. Izvana poprskajte ribu s maslinovim uljem.
  4. Pomiješajte sve sastojke za pripremu umaka pa začinite sa soli i paprom prema ukusu te ostavite umak da odstoji dok se peče riba.
  5. Roštilj zagrijte na srednje do jako i pecite ribu oko 5 minuta sa svake strane. Riba je gotova kada se meso lako odvaja pomoću noža.
  6. Servirajte uz pripremljeni umak.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.