Recepti 09. listopada 2014.

Jabuke u karameli

gastro postao gastro.24sata.hr
Jesenske ljepotice kao slatki i neodoljivi deserti

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 148

Potrebno vam je

  • 8 kom jabuka (cijela)
  • 200 g šećer, kristal
  • 100 ml vrhnje za kuhanje
  • 1 žličica ekstrakt vanilije
  • 30 g maslac, slani
  • 100 g tamna čokolada
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 2 žlica orah, suhi
  • 2 žlica badem, oljušteni suhi

Priprema

  1. Jabuke nabodite na grančicu ili štapić i stavite u hladnjak. Šećer topite dok ne posmeđi bez miješanja. Maknite s vatre, dodajte vrhnje za kuhanje koje ste prethodno prokuhali. Karamel će se stisnuti, vratite sve na vatru i miješajte na srednjoj vatri dok se svi kristali karamele ne otope.
  2. Umiješajte maslac i vaniliju. Ostavite nekoliko minuta da se prohladi pa umačite jabuke. Odmah ih uvaljajte u sjeckane orašaste plodove ili ukrasne mrvice. Jabuke slažite na papir za pečenje koji ste prethodno premazali uljem ili maslacem. Stavite u hladnjak.
  3. Čokoladu otopite uz dodatak žlice ulja. Poprskajte po ohlađenim jabukama i pospremite u hladnjak.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.