Recepti 13. listopada 2014.

Janjeći but a la pašticada

Janjeći but a la pašticada
gastro postao gastro.24sata.hr
Pašticada se tradicionalno radi od goveđeg buta, ali i ova janjeća je odlična

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 130

Potrebno vam je

  • 1500 g janjetina, but
  • 100 g panceta
  • 3 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • papar u zrnu
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 200 g mrkva, crvena
  • 50 g grožđice
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 2 dl crno vino
  • 0.50 dl prošek
  • 2 mala žlica vinski ocat
  • 1 kom peršin, list
  • 1 kom celer, list
  • 1 kom lovorov list
  • ružmarin
  • klinčići
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Janjeći but odvojite od kosti i oblikujte ga u veliki odrezak. Malo ga rastucite batićem, pospite nasjeckanim češnjakom, posolite, popaprite i po površini rasporedite komadiće pršuta ili pancete.
  2. Savijte pripremljeni odrezak u rolat, povežite konopcem i posolite. Propržite ga naglo sa svih strana na vrućem ulju u većoj tavi. Izvadite ga iz tave na stranu.
  3. Na preostaloj masnoći propržite narezan luk i mrkvu. Dodajte pire od rajčica, zalijte vinom, prošekom i vinskim octom.
  4. Dodajte grožđice, grančicu celera, papar u zrnu, lovorov list ružmarin i klinčiće. Kad zavri stavite meso i kuhajte oko 1 sat uz dolijevanje vode.
  5. Kad meso omekša izvadite ga, a povrće propasirajte. U tako dobiveni umak umiješajte žlicu brašna razmućenu u malo vode i sve prokuhajte. Po potrebi umak razrijedite juhom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.