Recepti 13. listopada 2014.

Janjeći but u senfu

Janjeći but u senfu
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za najsočniji janjeći but

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 52

Potrebno vam je

  • 50 g panceta
  • 3 režanj češnjak
  • 3 kom orah, sirovi
  • 2 žlica senf
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave
  • 0.50 dl ulje suncokretovo

Priprema

  1. Lijepo oblikujte janjeći but, nabodite ga („našpikajte”) rezancima od dimljene slanine, češnjakom i orasima. Nasolite i utrljajte mirisne trave po ukusu, te ga premažite senfom.
  2. But stavite u nauljenu vatrostalnu posudu s malo vode, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C. U nekoliko navrata podlijte s malo mlake vode ili vlastitim sokom od pečenja.
  3. Pred kraj dodajte krumpir narezan na ploške. Kada je meso pečeno, a krumpir omekšao, skinite poklopac i još malo zapecite da porumeni.

Recept za najsočniji janjeći but

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.