Recepti 13. listopada 2014.

Ječmena kaša s vrganjima

Ječmena kaša s vrganjima
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto prokušanog rižota od gljiva, Berislav Lacković nam je spremio ječmenu kašu s vrganjima koju jednostavno poslužimo s pečenim vrganjima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 231

Potrebno vam je

  • 300 g vrganj
  • 200 g ječmena kaša
  • 2 kom mladi luk
  • 2 režanj češnjak
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica maslac, neslani
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Luk i češnjak usitnimo, dinstamo na malo maslinovog ulja, dodamo vrganje narezane na kockice.
  2. Zatim dodamo ječmenu kašu, polijemo juhom ili vodom i kuhamo uz neprestano miješanje te začinimo solju i paprom.
  3. U gotov rižoto od ječmene kaše dodamo 1 žlicu maslaca .
  4. Na gotovu ječmenu kašu posložimo pečeni vrganj na ploške.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.