Recepti 09. listopada 2014.

Juha od krumpira s kobasicom

gastro postao gastro.24sata.hr
Gusta i bogata juha po receptu slavnog chefa Rudolpha van Veena

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 434

Potrebno vam je

  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 300 g krumpir, zreli
  • 1 kom poriluk (bijeli dio)
  • 800 ml goveđa juha
  • 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 200 g kukuruz iz konzerve
  • 1 kom kobasica (prosjek )
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Na malo ulja ispirjajte nasjeckani luk i češnjak. Prelijte vrućom juhom i mlijekom. Dodajte narezan krumpir i poriluk. Kad omekša, propasirajte mikserom.
  2. Ubacite narezanu mrkvu, tikvicu i kukuruz, kuhajte još desetak minuta pa i njih izmiksajte. Dodajte skuhanu narezanu kobasu. Začinite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.