Recepti 13. listopada 2014.

Juha od lubenice

Juha od lubenice
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo, ukusno i zanimljivo jelo kombinirajte s drugim začinima, no pazite s paprom da ne poništite svježi okus lubenice

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 53

Potrebno vam je

  • 1000 g lubenica (mesnati dio)
  • 8 kom škampi
  • 1 vezica kadulja
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Srednje veliku sočnu i dozrelu lubenicu razrežite, ogulite do ružičastog dijela kore.
  2. Očistite od koštica, narežite na kocke i pripremite za blendanje. Juhu nemojte termički obrađivati kako ne bi izgubila okuse i svježinu.
  3. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu finu kremastu juhicu i dok se začini ne spoje.
  4. Škampe očistite i vrlo kratko prokuhajte u toploj vodi. Kada se juha ohladi, još je jednom prođite mikserom kako bi se zapjenila.
  5. Narežite listiće bosiljka, a nekoliko ostavite da plivaju na vrhu. Uronite škampe u juhu i naslonite na tanjur ili zdjelicu.
  6. Doradite s nekoliko kapi maslinova ulja ili listićima morske soli po ukusu.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.