Recepti 13. listopada 2014.

Kajgana s paprikama

Kajgana s paprikama
gastro postao gastro.24sata.hr
Piperada je ukusna kajgana iz baskijske regije u jugozapadnoj Francuskoj

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 413

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 85 g slanina suha, masna
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 8 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica peršin, list
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Luk i češnjek oljuštimo. Luk sitno narežemo, a češnjak zgnječimo. Paprikama izvadimo sjemenke i narežemo na komadiće. Slaninu i rajčice nasjeckamo. Jaja istučemo.
  2. U velikoj tavi zagrijemo ulje i na slaboj vatri pržimo luk dok ne omekša. Dodamo češnjak i paprike pa pržimo, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Dodamo slaninu i pržimo 2 minute, pa rajčice.
  3. Ostavimo da se lagano prži 2 – 3 minute. Izlijemo jaja u tavu i sve vrijeme miješamo. Posolimo i popaprimo prema ukusu, pospemo peršinom i poslužimo.

Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.