Recepti 22. svibnja 2016.

Kelj s rižom i salamom

Kelj i salama
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva kombinacija okusa razveselit će i najskeptičnije

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 504

Potrebno vam je

  • 1 kom kelj glavati
  • 2 režanj češnjak
  • 100 g riža, dugog zrna
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 4 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 kom povrtni temeljac
  • 100 g salama, trajna ( milanska i sl. )
  • 100 g parmezan
  • 25 g maslac, neslani
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Kelj i očišćenu papriku izrežite na rezance. Na ulju prepržite protisnuti češnjak, papriku pa dodajte kelj.
  2. Zalijte s malo temeljca i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Dodajte rižu i zalijte s vodom ili temeljcem. Začinite solju ili paprom i kuhajte poklopljeno dok riža ne omekša.
  3. Pred kraj kuhanja umiješajte maslac i ribani parmezan. Promiješajte i ostavite poklopljeno. Na tavi bez masnoće prepržite salamu narezanu na manje trake. Posložite ih na kelj s rižom i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.