Recepti 13. listopada 2014.

Knedle od šljiva

Knedle
gastro postao gastro.24sata.hr
Knedle od šljiva klasik su bez kojeg ne smije proći niti jedna sezona ovih slatkih plodova

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 869

Potrebno vam je

  • 1 žlica maslac, neslani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 800 g krumpir, bijeli
  • 450 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 100 g krušne mrvice
  • 500 g šljiva
  • šećer, kristal
  • mljeveni cimet

Priprema

  1. Krumpir ogulite i skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ga i dobro izgnječite, dodajte maslac i promiješajte, pustite da se lagano ohladi.
  2. Kada se krumpir lagano ohladio dodajte mu jaja, promiješajte i postepeno dodajte brašno, smjesu premjestite na stol i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Šljive operite, izvadite im koštice i pospite ih s unutrašnje strane s malo šećera i cimeta u prahu.
  4. Površinu pospite brašnom, tijesto razvaljajte na debljinu 1 cm i izrežite na veće kvadrate (da možete zamotati šljivu u njih).
  5. Zamotajte šljivu u tijesto oblikujući okruglice.
  6. U prokuhalu vodu ubacite okruglice i kuhajte dok ne isplivaju na površinu.
  7. U tavu na ugrijano ulje dodajte krušne mrvice i lagano ih popržite. Po želji u mrvice možete dodati malo cimeta.
  8. Servirajte okruglice od šljiva na tanjur ukrasite ih prženim krušnim mrvicama i poslužite (toplo ili hladno).
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.