Recepti 03. listopada 2014.

Knedle s marmeladom od jagoda

Knedle od jagoda
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatki zalogaji kojima nećete moći odoljeti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 296

Knedle

  • 1000 g glatko brašno
  • 2 kom suhi kvasac
  • sol
  • 100 g šećer, kristal
  • 50 g maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 5 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 16 mala žlica džem od jagoda

Umak

  • 3 žlica sok od kruške (konzerv.)
  • 1 mala žlica gustin

Priprema

  1. U brašno umiješajte kvasac, sol i šećer. dodajte jaje, rastopljeni maslac i mlako mlijeko pa izmiješajte.
  2. Doradite tijesto ručno i ostavite u pokrivenoj posudi na toplom. Nakon što tijesto naraste za trećinu, premijesite ga i razdijelite na 16 jednakih kuglica.
  3. Svaku kuglicu spljoštite na krug promjera oko deset cm i lagano navlažite s jedne strane. Na navlaženu stranu stavite po žličicu džema. Zatvorite knedlu i oblikujte je malo dlanovima u kuglicu te ostavite da stoji 15-20 minuta prije kuhanja.
  4. Zagrijte džem i dodajte gustin rastopljen u soku. Prelijte preko kuhanih okruglica.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.