Recepti 23. studenoga 2018.

Kolutovi jadranskih lignji u tempuri od piva

Lignje pržene u tempuri
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako još niste, isprobajte kolutove jadranskih lignji u hrskavoj tempuri od piva i šafrana uz umak od jogurta i vlasca.

Pržene, pečene, na žaru, kuhane, punjene ili na salatu, lignje se mogu konzumirati na mnogo načina.

Ako još niste, isprobajte kolutove jadranskih lignji u hrskavoj tempuri od piva i šafrana uz umak od jogurta i vlasca, jelo u kojemu upravo pivo ima glavnu ulogu pri stvaranju tempure i hrskavosti lignji.

 

Možda vas zanima... Morska poslastica: Lignje punjene blitvom i pršutom Recepti

 

polpete-od-lignji.jpg Možda vas zanima... Čisti užitak: Polpete od lignji Kolumne


Potrebno vam je:

  • 1200 g lignji
  • 200 g gustina
  • šafran
  • 400 g jogurta
  • 0.50 l pive
  • 6 žumanjaka
  • 1 vezica vlasca
  • 1 ljutika
  • 30 ml bijelog vina
  • 100 g brašna
  • sol
  • šareni papar
  • suncokretovo ulje

Priprema:

  1. Za tempuru - Žumanjke razraditi s pivom i šafranom, posoliti te umiješati gustin uz miješanje pjenjačom.
  2. U gotovu tempuru dodati dvije pune šake leda i promiješati nekoliko krugova.
  3. Za lignje - Jadranske lignje očistiti i narezati na kolutove širine 1 cm te ih provući kroz oštro brašno.
  4. Kolut po kolut uranjati u hladnu tempuru i pažljivo spuštati u dobro zagrijano ulje. Lignje pržiti do 3 minute i polagano ih odlagati na papirnati ubrus.
  5. Tempurirane kolutove jadranskih lignji poslužiti uz rashlađeni umak od jogurta i vlasca.
  6. Za umak - Vlasac na sitno nasjeckati te ga dodati u jogurt.
  7. Zatim ljutiku sitno nasjeckati i dodati u jogurt, podliti vinom te posoliti i popapriti.
  8. Sve dobro izmiješati i ostaviti u hladnjaku da se dobro ohladi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.