Recepti 13. listopada 2014.

Kruh s bundevom

Kruh s bundevom
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite darove jeseni i pripremite ukusni i zdravi bundevin kruh

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 107

Potrebno vam je

  • 120 g glatko brašno
  • 90 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 120 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.25 mala žlica klinčići u prahu
  • 250 g pire od bundeve
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 1 žlica med, vrcani
  • 2 žlica voda
  • sjemenke bundeve, oljušt. sušene

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Posudu u kojoj ćete peći kruh premažite maslacem i posipajte brašnom.
  2. U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i začine), a u manjoj pomiješajte pire od bundeve, ulje, med i vodu.
  3. Suhim sastojcima dodajte pomiješane vlažne sastojke i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prebacite ju u posudu za pečenje, posipajte bučinim sjemenkama i pecite 45-50 min. Kada je kruh gotov izvadite ga iz posude i ostavite da se ohladi 10-15 min prije posluživanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.