Recepti 13. listopada 2014.

Kruh s crnilom od sipe

Kruh s crnilom od sipe
gastro postao gastro.24sata.hr
Neuobičajen kruh za sve koji ne vole jednoličnu hranu

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 282

Potrebno vam je

  • 600 g glatko brašno
  • 1 kom suhi kvasac
  • 1 kom crnilo sipe
  • 2.50 dl voda
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 1 žlica sol
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. U vodu dodajemo kvasac (voda mora biti mlaka) nikako topla.
  2. Prosijati brašno te dodati u tekuću smjesu (vode, kvasca).
  3. Crnilo iz vrećice staviti u malo maslinovog ulja i 1 dcl vode, a nakon toga povezati sve s brašnom
  4. Izraditi tijesto.
  5. Nakon sat vremena malo promijesiti tijesto, staviti ga u namašćen kalup kojega smo obložili s papirom za pečenje
  6. Peći u pećnici na 180 stupnjeva manje od 1 sat između 45 do 50 minuta.
  7. Kada je kruh gotov, izvadite ga iz kalupa, okrenite na drugu stranu (obrnuto) pa ostavite još desetak minuta da se ohladi.

Izvor Lorenka Copić i Đurđica Protić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.