Recepti 11. veljače 2015.

Kućni burger u pecivu

Kućni burger u pecivu
foto: Dag Bauer
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaća peciva kompaktnija su i hrskavija od kupovnih. Meso neka ostane ružičasto

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 628

Burger

  • 1 kg mljevena junetina
  • 1 vezica peršin, stabljika
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica mast svinjska, nesoljena
  • 3 žlica krušne mrvice
  • 1 žlica senf
  • sol
  • papar

Pecivo

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 7 g suhi kvasac
  • 35 g maslac, slani
  • 150 ml voda
  • 1 žličica sol

Priprema

  1. Sve sastojke pomiješajte u posudi i zamijesite rukama. Kušajte je li začinjeno po vašem ukusu. Ostavite smjesu nekoliko sati da se okusi prožmu. Nakon toga oblikujte burgere željene veličine. Ostavite da tako formirani stoje prekriveni folijom dok ih ne budete željeli peći.
  2. Za to vrijeme ispecite peciva. Za 10 - 12 manjih žemlji zamijesite tijesto i formirajte ga u valjak. Ostavite pola sata pokriveno da malo naraste. Tada režite komade željene veličine i oblikujte kuglice, koje po želji malo spljoštite dlanovima.
  3. Posložite ih na lim obložen masnim papirom. Neka rastu još barem pola sata. Premažite žumanjkom i pospite sjemenkama.
  4. Pecite 15 - 18 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Burgere pecite oko 3 minute sa svake strane.

Izvor Mrvica svaki dan

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.