Recepti 13. listopada 2014.

Losos pečen u papiru za pečenje

Losos pečen u papiru za pečenje
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečenjem u čvrsto zatvorenom papiru za pečenje, odnosno en papillote, meso ribe ostat će sočno

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 195

Potrebno vam je

  • 4 filet losos
  • ulje maslinovo
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 2 kom limun
  • 8 grančica estragon
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Rajčice narežemo na kriške a limun na ploške. Papir za pečenje izrežemo u 8 krugova, dovoljno velikih da jedan odrezak stane na jednu polovicu. Položimo 2 kruga jedan na drugi kako bismo podebljali papir za pečenje. Površinu drugog kruga lagano premažemo maslinovim uljem. Ponovimo s preostalim krugovima.
  2. Pećnicu zagrijemo na 160 °C. Po krugovima razdijelimo kriške rajčica, postavivši ih na jednu polovicu. Na rajčice položimo losos, limun i grančicu estragona. Posolimo i popaprimo.
  3. Preklopimo papir kako bismo zatvorili ribu. Rubove također preklopimo i čvrsto zatvorimo.
  4. Paketiće s ribom premjestimo u lim za pečenje i pečemo 15 minuta. Odmah poslužimo.

Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.