Recepti 13. listopada 2014.

Mediteranska salata s tunom

Mediteranska salata s tunom
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajućom salatom od rajčica, maslina, krumpira probudite miris mora na vašem stolu

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 11

Salata

  • 2 kom tuna, konz. u ulju
  • 4 kom krumpir, zreli
  • 10 kom rajčice, cherry
  • 4 list salata, zelena
  • peršin, list
  • 1 kom luk ,crveni
  • kapari
  • 6 kom masline, crne
  • 4 kom kuhano jaje

Dressing

  • 1 žlica senf
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica vinski ocat
  • 1 kom limunov sok

Priprema

  1. Krumpir u kori kuhajte u slanoj vodi. Kada se krumpir malo ohladi, ogulite koru i narežete na ploške.
  2. Jaja kuhajte tvrdo, kada se ohlade prepolovite ih. Ljubičasti luk ogulite, prepolovite i narežete na trakice. Cherry rajčicu operite i prepolovite. Lisnatu salatu operite i ocijedite, natrgajte na manje listove.
  3. Peršin operite i nasjeckajte.
  4. Kapare ocijedite, masline također i narežite ih na kolutiće.
  5. Za izradu dressinga iscjedite limunov sok, dodajte žlicu dijon senfa, ocat, maslinovo ulje i posolite.
  6. Pomiješajte sve sastojke osim jaja, dodate tunu i prelijete dressingom. Salatu popaprite, posolite i dobro promiješajte.
  7. Na salatu dodajte kuhano jaje i po želji prelijte s još malo maslinova ulja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.