Recepti 19. kolovoza 2015.

Meksička pizza s mljevenim mesom

Meksicka pizza
gastro postao gastro.24sata.hr
Drukčiji recept za pizzu. Mljevena junetina i grah u potpuno novoj kombinaciji.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1258

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 žličica sol
  • 1 žličica suhi kvasac
  • 1 dl voda
  • 2 žlica ulje maslinovo

Nadjev

  • 450 g mljevena junetina
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 dl pasirana rajčica (passata)
  • 0.25 šalica grah iz konzerve
  • 2 kom feferon
  • 1 kom ljuta paprika
  • 1 žličica korijander
  • 1 žlica kim
  • 150 g ribani sir

Priprema

  1. Zamijesite tijesto od brašna, kvasca otopljenog u vodi i ulja. Ulijte mlaku vodu i neprestano miješajte dok ne postane glatko.
  2. Na ulju prepržite sjeckani crveni luk. Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne ispari tekućina. Ostavite neka se ohladi. Dodajte peršin.
  3. Ostatak maslinova ulja pomiješajte s pireom od rajčica. U umak dodajte malo soli, korijandra i kima.
  4. Naribajte sir. Očistite papričice od koštica i nasjeckajte. Zelene jalapeno papričice narežite na kolutiće.
  5. Četiri kore od tijesta premažite žlicom začinjena umaka od rajčica, posložite mljeveno meso, grah, papričice i sir po vrhu.
  6. Stavite u pećnicu i pecite oko 20 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.