Recepti 18. ožujka 2015.

Mirisna focaccia

Mirisna-focaccia
foto: Maja Danica Pečanić
gastro postao gastro.24sata.hr
Fino i jako ukusno

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 413

Potrebno vam je

  • 600 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 1 kom suhi kvasac
  • 1 žličica sol
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 450 ml voda
  • 6 kom sušena rajčica
  • ružmarin
  • 20 kom masline, crne
  • origano

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, kvasac, sol i dodajte ulje i vodu. Zamijesite kuhačom jer je dosta mekano i pustite da se diže oko 2 sata.
  2. Nakon sat vremena smjesu možete premijesiti. Ako foccaciu pripremate s rajčicama, onda ih na kraju umiješajte u tijesto.
  3. Tijesto rastegnite na nauljenu pliticu za pečenje – ako su u tijestu sušene rajčice, pospite ga ružmarinom.
  4. Ako je tijesto bez rajčica, ukrasite ga maslinama i origanom li nekom drugom kombinacijom.
  5. Polijte maslinovim uljem i po želji pospite s malo krupne soli.
  6. Pecite na 200 C odnosno dok ne poprimi zlatnu boju (oko 25–30 minuta).

Izvor Kuharica Kruh i peciva, Maja Kefeček (Planetopija)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.