Recepti 14. listopada 2014.

Nadjevena pisana pečenka

Nadjevena-pisana-pečenka
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Biftek punjen jajima, slaninom i začinima pečen u crvenom vinu i temeljcu ručak je dostojan kraljeva

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 803

Potrebno vam je

  • 800 g biftek
  • 50 g slanina suha, masna
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 kom kuhano jaje
  • 0.50 žličica gorušica
  • 1 žličica paprika u prahu
  • peršin, list
  • sol
  • papar
  • 3 žlica ulje, biljno
  • 1 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 2 dl goveđi temeljac
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom krastavci, kiseli

Priprema

  1. Dva veća odreska istucite batom pa posolite i popaprite. Jaje izmiješajte s maslacem, kuhanim jajima i slaninom narezanima na kockice, nasjeckanim peršinom, gorušicom, crvenom paprikom i solju.
  2. Premažite odreske tom smjesom. Mrkvu i kisele krastavce narežite po dužini na ploške i posložite preko smjese. Savijte odreske, povežite koncem i dobro popržite na ulju sa svih strana. Dolijte vino i temeljac. Pirjajte dok meso ne postane meko. Kad je gotovo, maknite konac i narežite ga na ploške.
  3. Zgusnite žlicom brašna umak u kojem se meso pirjalo i polijte ga po narezanome mesu.

Biftek punjen jajima, slaninom i začinima pečen u crvenom vinu i temeljcu ručak je dostojan kraljeva

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.