Recepti 03. listopada 2014.

Palačinke punjene umakom bolognese

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena verzija popularnih zamotuljaka

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 246

Potrebno vam je

  • 5 kom palačinka
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 grančica svježi timijan
  • 4 grančica bosiljak, vezica
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 300 g govedina, krta, mljevena
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 500 g rajčica, crvena
  • 250 ml povrtni temeljac
  • 100 g gouda punomasni
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na malo vrućeg ulja ispirjajte meso dok voda ne ispari. Kad je gotovo, ostavite na stranu.
  2. Luk i začine pirjajte na ulju, dok luk ne omekša, zatim dodajte umak od rajčice i promiješajte. Dodajte i sjeckanu rajčicu te temeljac. Kuhajte na slaboj vatri oko 10 min.
  3. Umak podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio umiješajte pirjano meso pa začinite paprom i solju. Drugi dio umaka ostavite za prelijevanje palačinki.
  4. Palačinke punite smjesom i zamotajte pa ih stavite u namašćen kalup. Ostatkom umaka prelijte palačinke. Pospite sirom i pecite na 200°c oko 15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.