Recepti 13. listopada 2014.

Palačinke u vinskoj pjenici

Palačinke u vinskoj pjenici
gastro postao gastro.24sata.hr
Vinska pjenica ili wine chateau prozračna je krema koja se poslužuje odmah nakon pripreme

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 kom jaje kokošje
  • 4 žlica šećer, kristal
  • 3 dl vino bijelo

Priprema

  1. Vinsku pjenicu napravite na način da pomiješate žumanjke, jaja, šećer i vino te ih stavite u vodenu kupelj i miješate pjenjačom dok pjenica ne postane gusta.
  2. U pjenicu možete dodati i začine po želji primjerice klinčić, cimet ili vaniliju, a dodate li prošek i kavu dobit ćete zavajun kako se kod nas naziva talijanski desert zabaglione.
  3. Ispečene palačinke napunite pekmezom i grubo mljevenim orasima te ih preklopite i prelijte vinskom pjenicom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.