Recepti 17. studenoga 2014.

Palenta burger

Palenta burger
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pecivo zamijenite palentom i uživajte u nesvakidašnjem burgeru

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 401

Potrebno vam je

  • 400 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 1 l voda
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 8 kriška panceta
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 4 filet teletina, mršava
  • 50 ml ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Teletinu marinirajte u maslinovom ulju s malo soli i papara (po želji dodajte čilija u prahu).
  2. U vodu dodajte sol i malo maslinova ulja, pustite da proključa pa uz stalno miješanje postepeno dodajte palentu, smanjite vatru i kuhajte uz stalno miješanje još 10 min.
  3. Smjesu izlijte u plitku posudu, izravnajte i pustite da se ohladi. Pomoću kalupa izrežite krugove i ispecite ih na grill tavi na malo maslinova ulja.
  4. Tikvice narežite na deblje kolutove pa ih prepecite na suhoj grill tavi.
  5. Pancetu prepržite na tavi dok ne postane hrskava, izvadite i ostavite sa strane.
  6. Na istoj masnoći prepržite teletinu.
  7. Rajčice narežite na kolutove. Redoslijedom kao na slici složite sastojke

Pecivo zamijenite palentom i uživajte u nesvakidašnjem burgeru

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.