Recepti 20. studenoga 2017.

Ukusna i slasna palenta u umaku od gljiva

Palenta u umaku od gljiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslužite palentu s umakom od gljiva kao prilog piletini ili telećem šniclu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 16

 

Možda vas zanima... Novo lice palente: Mini sendviči sa sirom Recepti

 

Potrebno vam je

  • 2 šalice vode
  • 0.50 šalice kukuruznog brašna ili krupice
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 šalica gljiva (šampinjoni, bukovače...)
  • 3 režnja češnjaka
  • 200 g pelata
  • 0.50 šalica kukuruza u slanoj vodi
  • 0.50 šalica pilećeg temeljca
  • 2 žlice vlasca 

Možda vas zanima... Nešto sasvim novo: Grickalice od palente Recepti
 

Priprema

  1. Za pripremu palente zagrijati vodu do vrenja. Smanjiti jačinu vatre i postepeno dodavati palentu cijelo vrijeme miješajući. Posoliti i popapriti te kuhati nekoliko minuta dok palenta upije svu vodu i poprimi izgled pirea.
  2. U posebnoj tavi zagrijati maslac i ulje, dodati luk i pirjati oko pola minute.
  3. Dodati gljive pa pirjati na jačoj vatri oko 2 minute da ispari tekućina iz gljiva.
  4. Zatim umiješati češnjak, rajčice, kukuruz, pileći temeljac, posoliti i popapriti pa nastaviti zagrijavati do vrenja. Kada zakipi, smanjiti vatru i kuhati još 2 – 3 minute.
  5. Na centar tanjura servirati palentu te je preliti umakom i posipati vlascem.

 

Naranče Možda vas zanima... Citrusne note u brzom kolaču od palente Recepti

 

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alexxl 20:21 20. Lipanj 2015.

    U umaku, ili s umakom.....gljive dinstati na maslacu, uliti vrhnje, pa gorgonzolu i parmezana. to preliti preko palente.