Recepti 13. listopada 2014.

Penne sa sirom i radičem

Penne sa sirom i radičem
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u šarenilu boja i okusa u ovom jednostavnom jelu od tjestenine

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 382

Potrebno vam je

  • 50 g maslac, slani
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom radič, crveni
  • 50 g parmezan
  • 250 g penne rigate (pera)
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 žlica kadulja
  • 250 g vrhnje kiselo (10% masti )
  • 175 g gorgonzola
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema

  1. Uključite pećnicu na 220°C da se zagrije, tjestenina stavite kuhati prema uputama na pakiranju a protvan premažite maslacem i ostavite sa strane.
  2. Otopite maslac u većoj tavi, dodajte šampinjone, papriku i češnjak te pržite oko 5 min dok sastojci ne omekšaju. Umiješajte kadulju i narezani radič pa maknite tavu s vatre.
  3. Pomiješajte kiselo vrhnje, parmezan i gorgonzolu u zdjeli.
  4. Kada je tjestenina gotova, procijedite je i zajedno sa smjesom iz tave dodajte u zdjelu sa sirom, dobro izmiješajte da se sve sjedini i začinite po želji.
  5. Smjesu prebacite u namašćeni protvan i pecite u zagrijanoj pećnici 12-15 minuta.

Uživajte u šarenilu boja i okusa u ovom jednostavnom jelu od tjestenine

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.