gastro postao
Za pripremu popečaka od piletine potrebno ti je oko 45 minuta, a osim piletine trebat će ti riža, jaja i češnjak
Djeca jako vole piletinu, no ni odraslima nije mrska. Od nje se mogu pripremiti uistinu vrlo različita jela tako da ti piletina baš nikad neće dosaditi.
Zato i mi donosimo novu ideju - za popečke od piletine, koje će se svima svidjeti. Također, moći ćeš ih lako zapakirati i ponijeti na posao. Ili još bolje - plažu!
Popečci od piletine
Sastojci:
- 500 g mljevena piletina
- 2 režanj češnjak
- 2 kom mladi luk
- 1 šalica riže
- 2 jaja (kokošja)
- 4 žlica biljnog ulja
- papar, sol
Postupak:
- Pomiješaj meso, češnjak, papar, sol i mladi luk. Sve dobro izmiješaj i ostavi 30 minuta u hladnjaku. Za to vrijeme skuhaj rižu uobilno posoljenoj vodi, dobro ocijedi i pomiješaj s ostatkom smjese.
- Nakon toga oblikuj polpete pa ih uvaljaj u umućena jaja (možeš dodati i sjemenke sezama) te ih prži na laganoj vatri na ugrijanom ulju, oko pet minuta sa svake strane.