Recepti 13. listopada 2014.

Pileći curry

Pileći curry
gastro postao gastro.24sata.hr
U kišnim jesenskim danima ugrijte se pilećim curryjem sa zanimljivom kombinacijom začina

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 206

Potrebno vam je

  • 500 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 250 g grašak zeleni, u zrnu
  • 1 dl kokosovo mlijeko
  • 2 dl pelati
  • 1.50 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 2 mala žlica gustin
  • 2 mala žlica curry
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 1 mala žlica kurkuma
  • 1 prstohvat čili u prahu
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Meso pilećih bataka i zabataka posolite, popaprite i pospite gustinom, dobro promiješajte i ostavite sa strane.
  2. Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  3. Curry prah pomiješajte sa kurkumom, crvenom paprikom i chillijem.
  4. Na maslinovom ulju popržite meso, dodajte začine i lagano ih prepržite. U meso dodajte grašak, dobro promiješajte i podlijte s pelatima. Kuhajte 15 min na laganoj vatri pa dodajte kokosovo mlijeko, kuhajte još 5-10 min dok meso i grašak ne omekšaju.
  5. Poslužite s kuhanom rižom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.