Recepti 03. listopada 2014.

Piletina s limunom i češnjakom

Piletina s limunom i češnjakom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pile pečeno u vrećici sačuvat će sve okuse i mirise

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 608

Potrebno vam je

  • 800 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 kom limun
  • 1 žlica ružmarin
  • 1 mala žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 750 g krumpir, mladi
  • 4 režanj češnjak

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C, operite pile i posušite ga. Sitno naribajte limunovu koru. Ogulite limun i izrežite na kriške. Sitno nasjeckajte ružmarinove iglice. Izmiješajte limunovu koru, ružmarin, ulje, 1/4 žličice soli i malo papra. Utrljajte ih u pile.
  2. Ogulite krumpir pa ga izrežite na kockice, malo posolite i popaprite. Očistite češnjak i ostavite ga cijelog. U vrećicu za pečenje stavite pile, krumpir, češnjak, kriške limuna i preostali ružmarin. Zatvorite prema naputku na vrećici i probodite s gornje strane kako se ne bi napuhnula i puknula. Stavite vrećicu u lim za pečenje.
  3. Pecite 45 minuta i poslužite s prilogom prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.