Recepti 03. listopada 2014.

Pita od kobasica i batata

gastro postao gastro.24sata.hr
Izgledom možda podsjeća na krumpir, no batat je gomolj nalik na repu. Kuha se kraće od običnoga krumpira, a idealan je za pripremu kremastih juha, složenca, pita, ali i slatkih jela. U ovom jelu će kobasicama dati jedan slatkasti i kremasti štih.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 797

Potrebno vam je

  • 450 g kobasice svinjske
  • 1 šalica šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 2 šalica batat
  • 0.50 šalica voda
  • 1 šalica mozzarella
  • 500 g tijesto za savijače

Priprema

  1. Stavite lim za pečenje u pećnicu i zagrijte je na 200°c. U međuvremenu u tavi popržite meso od kobasica, gljive i luk na srednjoj vatri. Miješajte oko pet minuta pa ocijedite od masnoće koju su pustile kobasice. Umiješajte nasjeckani batat i zalijte vodom. Poklopite, smanjite vatru te kuhajte od šest do sedam minuta ili dok sastojci ne omekšaju.
  2. Otklopite pa kuhajte još nekoliko minuta dok tekućina ne ispari. Maknite s vatre i umiješajte pola šalice sira. Razvaljaje tijesto i stavite ga u lim za pečenje. Pecite ga oko pet minuta. Izvadite iz pećnice i nadjenite. Pecite 25 minuta, a zadnjih desetak minuta poklopite folijom. Pospite sirom i pecite još pet minuta dok se ne otopi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.