Recepti 13. listopada 2014.

Pizzette s rajčicama i bosiljkom

Pizzette s rajčicama i bosiljkom
gastro postao gastro.24sata.hr
Razveselite cijelu obitelj mini pizzama

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 313

Potrebno vam je

  • 6 mala žlica ulje maslinovo
  • 6 mala žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 125 g mozzarella
  • 1 žličica sol
  • 400 g pelati
  • 150 g quark (mješavina svježeg sira i jogurta)
  • bosiljak, vezica
  • origano
  • papar

Priprema

  1. U posudi pomiješati quark, ulje i mlijeko. Dodati brašno, prašak za pecivo i 1/2 žličice soli. Sve sastojke umijesiti rukama u glatku smjesu.
  2. Tijesto oblikovati u loptu, umotati u prozirnu foliju i ostaviti 20 minuta da odstoji.
  3. Od tijesta oblikovati 10 loptica i na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati valjkom male okrugle pizze promjera 8 cm. Pizzette poslagati na lim obložen papirom za pečenje.
  4. Rajčice posoliti i popapriti te rasporediti po pizzettama. Posipati kockicama mozzarelle.
  5. Pizzette peći oko 20 minuta na srednjoj prečki. Origano (ili bosiljak) oprati i posušiti, otrgnuti listove i prije serviranja posuti ih po pizzettama.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.