Recepti 13. listopada 2014.

Pogača s inćunima

Pogača s inćunima
gastro postao gastro.24sata.hr
Težačko jelo bit će idealno kao predjelo ili 'grickalica' za večeru s prijateljima

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 30

Tijesto

  • 600 g glatko brašno
  • 1 žlica med, vrcani
  • 2 mala žlica sol
  • 1 kom suhi kvasac
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 400 ml voda

Nadjev

  • 3 kom ljubičasti luk
  • 5 režanj češnjak
  • ulje maslinovo
  • 400 g pelati
  • 2 mala žlica svježi timijan
  • 1 vezica peršin, korijen s lišćem
  • sol
  • papar
  • 10 kom inćun

Priprema

  1. Luk narezati na tanke ploške polumjesece, dodati režnjeve češnjaka pa propirjati na maslinovom ulju. Dodati pelate pa još pirjati dok tekućina ne ispari, a zatim ubacite ostale začine.
  2. Zamijesiti tijesto. Razvaljati tijesto, nanijeti nadjev pa preko njega poslagati slane inćune. Preklopiti sa drugom stranom tijesta.
  3. Peći u zagrijanoj pećnici na 180C cca 40 min ili dok se tijesto ne zarumeni.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.