Recepti 03. listopada 2014.

Pogačice od krumpira s hrenom

Pogačice od krumpira s hrenom
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite smjesu za pogačice, pržite ih u ulju i poslužite

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 118

Potrebno vam je

  • 400 g krumpir, bijeli
  • 4 kom mladi luk
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 žlica hren
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica peršin, list
  • 0.50 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema

  1. Ogulite, operite i krupno naribajte krumpire pa ih dobro ocijedite u ubrusu. Očistite, operite i nasjeckajte mladi luk. Umutite jaje. Stavite u posudu krumpire, mladi luk i žlicu hrena s pola žlice vrhnja. Začinite solju i paprom pa sve izmiješajte.
  2. U debeloj tavi zagrijte žlicu ulja. Stavite po nekoliko žlica smjese od krumpira i oblikujte pogačice. Ne smiju se dodirivati u tavi da se ne zalijepe. Pržite ih sa svake strane dvije, tri minute da postanu zlatnosmeđe. Izvadite ih i ostavite na toplo mjesto.
  3. Zagrijte u tavi preostalo ulje te ispržite pogačice od preostale smjese. Nakon prženja pogačice možete staviti na upijajući papir da se malo ocijede.

Napravite smjesu za pogačice, pržite ih u ulju i poslužite

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.