Recepti 23. prosinca 2014.

Poširani losos

Poširani losos
foto: Goran Jakuš
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Branko Ognjenović zna kako jednostavno pripremiti savršeni ručak za Badnjak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 743

Potrebno vam je

  • 600 g losos
  • 300 g špinat
  • 1 kom korijen koromača
  • 100 g maslac, slani
  • 1 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 600 g krumpir, zreli
  • 1 dl vino bijelo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Posudu namastimo maslacem, posložimo u nju špinat , koromač (rezan na rezance) i na to stavimo file lososa. Podlijemo s bijelim vinom i začinimo sa soli i paprom i stavimo kuhati. Pustimo da zakuha i zatim poklopimo da kuha 10 minuta. Moramo paziti da tekućina ne ishlapi.
  2. Dok se to kuha krumpir očistimo, izrežemo na kockice i stavimo kuhati u kipuću vodu.
  3. Jelo serviramo tako da krumpir koji smo skuhali i obložili maslacem položimo na tanjur, na krumpir stavimo špinat, losos i koromač.
  4. U tavu dodamo slatko vrhnje, začinimo ga i pustimo da prokuha. Njime prelijemo losos i ostalo, a za dekoraciju crveni papar pospemo oko jela.

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.