Recepti 13. listopada 2014.

Povrtna pizza

Povrtna pizza
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočna i zdrava pizza uz ogromnu količinu povrća koje birate prema vlastitom ukusu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 777

Tijesto

  • 220 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 440 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 40 g kvasac, svježi
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 1.50 mala žlica sol
  • 4 dl voda

Umak

  • 400 g pelati
  • origano
  • list bosiljka
  • lovorov list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 režanj češnjak

Nadjev

  • šampinjoni (uzgojeni)
  • kukuruz u zrnu, suhi
  • potočarka
  • cherry rajčice
  • 300 g mozzarella

Priprema

  1. Kvasac izlomite na komadiće, dodajte mu šećer i 0,5 dcl tople vode i ostavite na toplom 5 minuta.
  2. Pomiješajte suhe sastojke, dodajte im kvasac, maslinovo ulje i vodu, umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže 30 minuta.
  3. Na žličici maslinova ulja popržite češnjak pola minute, dodajte mu pelate narezane na kockice zajedno sa sokom, začinite sa soli, paprom, origanom i bosiljkom te dodajte lovorov list i kuhajte 15 minuta na laganoj vatri.
  4. Lim za pečenje premažite maslinovim uljem, tijesto podjelite na dva dijela (za dvije pizze), razvucite ga po limu, tijesto premažite umakom i raspodijelite povrće i mozzarellu. Pospite s par kapi maslinova ulja i prstohvatom sušenog origana.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C 15 minuta.

Sočna i zdrava pizza uz ogromnu količinu povrća koje birate prema vlastitom ukusu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.