gastro postao
Uživat ćeš u svakom zalogaju neodoljivog rižota s tikvicama....
Kremasti rižoto od svježih tikvica, začina, maslaca i svježe naribanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Za ovaj brz i fin obrok s povrćem bit će ti potrebno samo nekoliko sastojaka.
Priprema je zaista jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, a uz to, rižoto je sjajan način da iskoristiš višak tikvica.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 male tikvice, narezane na komadiće
- 1/2 luka, nasjeckanog
- 1 češanj češnjaka, mljeveni
- 1/4 žličice soli
- 300 g riže arborio
- 800 g povrtnog temeljca
- 60 g vrhnja za kuhanje
- 1 1/2 žlice maslaca
- nasjeckani svježi peršin
Priprema:
- U tavi zagrij maslinovo ulje te dodaj tikvicu, luk i češnjak.
- Dinstaj na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta.
- Potom dodaj rižu i začine te sve podlij s 300 ml povrtnog temeljca.
- Rižoto kuhaj 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postepeno dolijevanje povrtnog temeljca.
- Kada je riža kuhana, umiješaj maslac i vrhnje te sve promiješaj.
- Posluži odmah sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršinom.
Uživaj!