Recepti 13. listopada 2014.

Salata s rukolom i inćunima

Salata s rukolom i inćunima
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježite se uz laganu salatu od rukole i inćuna mariniranih u limunovom soku

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 10 kom inćun
  • 2 šaka rukola
  • 5 kom rajčice, cherry
  • 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 0.50 kom mozzarella
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica aceto balsamico
  • 0.50 mala žlica limunov sok

Priprema

  1. Na tanjur poslažite rukolu, potom poslažite inćune marinirane u limunovom soku, ukrasite cherry rajčicama, a preko svega razmrvite mozzarellu di bufala.
  2. Polijte maslinovim uljem, poprskajte octom i limunovim sokom i potom pospite prepečenim sjemenkama sezama.
  3. Poslužite uz prepečeni kruh natrljan češnjakom i pokapan maslinovim uljem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.