Recepti 22. veljače 2017.

Savršen spoj: Kremasti brownie & cheesecake

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za one koji vole brownie i cheesecake, ovaj kolač bit će pravo oduševljenje!

Zašto biste radili posebno brownie, a posebno cheesecake kada ih možete spojiti i dobiti savršeni desert u jednom!

Ova kremasta, slasna i sočna verzija nešto je najbolje što ćete probati.

Ono što je posebno lijepo kod ovog kolača, je što gornju kremu (sa sirom) možete preliti kako god želite - uvijek ćete dobiti lijep uzorak i vizualno privlačan kolač koji pomalo podsjeća na zebrasti/tigrasti kolač.

Sastojci:

  • 200 g maslaca, rastopljenog
  • 2 1/4 šalice šećera
  • 4 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 1/4 šalice kakao praha
  • prstohvat soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 1/2 šalica glatkog brašna
  • 100 g čokoladnih kapljica
  • Za kremu od sira:
  • 200 g krem sira
  • 1/3 šalice kiselog vrhnja
  • 1/2 šalice šećera
  • 1/2 žličice vanilije
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Obložiti lim za pečenje papirom za pečenje (lim veličine 20 x 30 cm)
  2. Rastopljeni maslac pomiješati sa šećerom pa dodati prašak za pecivo, vaniliju, kakao, sol, jaja i brašno i sve dobro izmiješati pjenjačom; umiješati kapljice i sve izliti u pripremljen lim za pečenje
  3. U drugoj posudi pomiješati sir, vrhnje, šećer, vaniliju i jaje i dobro izmiješati sve te preliti preko smeđeg dijela (ne mora prekriti cijeli kolač) - po želji, dodajte par malina čime ćete dobiti još mirisniju slasticu
  4. Peći u zagrijanoj pećnici (na 200 stupnjeva) 15 minuta pa izvaditi kolač i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi; nakon što se sasvim ohladio, čuvajte ga u hladnjaku jer će tako imati još bolji i sočniji okus te će zadržati vlažnost.
Komentari 3
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Eleonora 18:26 23. Veljača 2017.

    Izgleda odlično! Ispekla ga danas po ovom receptu i smeđi dio zopće ne izgleda ovako, nego kao da nije ispečen, a pekla sam ga i duže 10 min