Recepti 13. listopada 2014.

Semifreddo Croccantino sa šafranom

Semifreddo Croccantino sa šafranom
gastro postao gastro.24sata.hr
Desert s bademima jednostavne pripreme koji se uz dodatak šafrana pretvara u super sofisticiranu slasticu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 586

Potrebno vam je

  • 150 g badem, oljušteni suhi
  • 250 g mandolat
  • 10 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 200 g šećer, kristal
  • 7.50 dl vrhnje za šlag
  • 1 g šafran

Priprema

  1. Istucite pjenasto 10 žumanjaka i 200 g šećera te stavite kuhati na vatru sa malo vode dok se ne zagrije do temperature od 170 Celzijevih stupnjeva.
  2. Dodajte 5 želatina koje ste prethodno omekšali u hladnoj vodi.
  3. Istucite vrhnje za šlag, pomiješajte s jajima i dodajte mljeveni mandolato, šafran i mljevene bademe. Stavite u kalupe i pustite tri sata da se ohlade na temperauturu od – 2 Celzijeva stupnja.

Izvor Ivan Jušta

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.