Recepti 16. srpnja 2018.

Čobanac - najfiniji slavonski specijalitet iz kotlića

Slavonski čobanac u kotliću
gastro postao gastro.24sata.hr
Kotlić u kojem se sprema čobanac uvijek mora biti dvaput veći od količine čobanca

Slasno gusto jelo na žlicu naš je omiljeni odabir baš svakog puta kada posjetimo divnu Slavoniju.

 

Potrebno vam je:

  • 400 g junetine
  • 400 g svinjetine
  • 400 g janjetine
  • 2 kom svinjskih nogica
  • 600 g luka
  • 3 žlica slatke paprike
  • 1 žlica ljute paprike
  • 2 dl bijelog vina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 feferon

Priprema:

  1. Luk narežemo i pržimo na ulju dok ne postane staklast.
  2. Meso narežemo na komadiće i dodamo ovim redom: prvo junetinu, zalijemo s malo vode i kuhamo oko 30 minuta, nakon toga dodamo svinjetinu, dobro izmiješamo, potom janjetinu i na kraju svinjske nožice.
  3. Posolimo, popaprimo, dodamo slatku i ljutu papriku i prelijemo vodom. Kuhamo na srednjoj vatri oko 2 sata. Sve vrijeme protresamo posudu.
  4. Na samom kraju dodamo vino i sitno narezan feferon. Pustimo da prokuha.
  5. U gotovo jelo ukuhamo žličnjake kako bismo ga učinili gušćim.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.