gastro postao
Od gljiva i poriluka napravite umak nalik raguu, a zatim ga smjestite između slojeva tanko rezanog krumpira.
Šampinjoni i poriluk bit će sjajna kombinacija koju zatim možete upakirati između slojeva krumpira, pa sve zajedno začiniti finim preljevom od kiselog vrhnja, sira i začina.
Dodati možete i topljivi ribani sir kao što je gouda kako bi složenac bio još slasniji. Poslužite ga uz zdjelu sezonske salate i uživajte u genijalnom ručku.
Potrebno vam je:
- 500 g šampinjona
- 1 vezica peršina
- 2 žlice vlasca
- 1 žlica maslaca
- 1 veći poriluk
- 600 g krumpira
- 3 režnja češnjaka
- 200 g kiselog vrhnja
- 2 žlice parmezana
- začinsko bilje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Šampinjone sitno nasjeckajte, poriluk narežite na kolutiće, pa nasjeckajte i peršin te vlasac.
- Na ulju pirjajte poriluk s nasjeckanim šampinjonima, pospite peršinom, posolite, popaprite i dodajte druge začine po želji.
- Ogulite krumpir i narežite na tanke ploške. Krumpir posložite u namašćen oblik (slažite kao riblje ljuske).
- Usitnite češnjak, nasjeckajte vlasac, a parmezan naribajte, pa sve dobro promiješajte s vrhnjem.
- Na sloj krumpira, rasporedite pirjane gljive i poriluk, a zatim ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Smjesu od vrhnja i ribanog sira prelijte preko slojeva te pecite od 40 do 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°c.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!