Recepti 13. listopada 2014.

Špageti s kozicama i rajčicama

Špageti s kozicama i rajčicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan mediteranski recept za istinski gastronomski užitak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 516

Potrebno vam je

  • 8 kom artičoka (listovi i srce)
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 250 g kozica velika
  • 3 kom mladi luk
  • sol
  • 400 g špageti
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 200 g vrhnje za kuhanje
  • cajenski papar
  • estragon
  • 100 ml sherry
  • 2 žlica zeleni papar

Priprema

  1. Srčike mariniranih artičoka iz staklenke staviti na kuhinjski papir da se ocijede i uzdužni ih narezati na četiri dijela.
  2. Rajčice oprati, preliti vrelom vodom, oguliti, maknuti sjemenke i narezati na kockice.
  3. Kozice isplahnuti i posušiti. Mladi luk očistiti, oprati i narezati na kolutiće.
  4. Zakuhati veliku količinu vode, posoliti i prema uputama na pakiranju skuhati špagete.
  5. U međuvremenu na širokoj tavi zagrijati ulje i na tome pirjati luk dok ne omekša. Dodati kozice i artičoke i kratko popržiti. Dodati kockice rajčice i također kratko kuhati.
  6. Umiješati sherry, vrhnje i zeleni papar. Dodati dosta soli i kajenskog papra.

Jednostavan mediteranski recept za istinski gastronomski užitak

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.