Recepti 03. listopada 2014.

Svinjetina s kupusom i krumpirima

Svinjetina-s-kupusom-i-krumpirima
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogato jelo koje je idealno za hladne zimske dane

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 203

Potrebno vam je

  • 600 g buncek
  • 300 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 300 g krumpir, zreli
  • sol
  • papar u zrnu
  • 8 g češnjak
  • peršin, list
  • 20 g rajčice, cherry
  • 1 list lovorov list

Priprema

  1. Očistite češnjak, krumpir operite, ogulite, narežite na kocke i stavite u posoljenu hladnu vodu. U lonac stavite dimljenu svinjsku koljenicu, narezani kiseli kupus, lovorov list, češnjak, papar u zrnu, zalijte vodom tako da voda prekrije sve i kuhajte na laganoj vatri sat i pol otkad prokuha.
  2. Krumpir skuhajte i procijedite da ne upije previše vode.
  3. Kad se buncek skuha, odvojite ga od kosti i narežite.
  4. Poslužite buncek s kuhanim krumpirom, kiselim kupusom i mini rajčicom te pospite origanom ili peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.