Recepti 14. listopada 2014.

Tart od špinata i slanine

Tart od špinata i slanine
gastro postao gastro.24sata.hr
želite li, možete upotrijebiti tri vrste sira, primjerice, gaudu, parmezan i mozzarellu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 469

Tijesto

  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 šalica maslac, slani
  • 0.50 žličica sol
  • 0.50 žličica papar
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Nadjev

  • 1.50 šalica špinat
  • 200 g kuhana šunka
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 šalica gouda punomasni
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Napravite tijesto. Pomiješajte brašno, sol i papar. Dodajte komadiće maslaca i izmiješajte prstima dok ne dobijete smjesu nalik na krušne mrvice. Istucite žumanjak i dodajte suhim sastojcima za tijesto. Miješajte dok ne dobijete smjesu nalik na tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 20 minuta.
  2. Razvaljajte tijesto i probodite na ga nekoliko mjesta vilicom pa utisnite u dno lima za pečenje.
  3. Za nadjev pomiješajte jaja, vrhnje, sol i papar. Miksajte 30 sekundi, a preko tijesta u limu za pečenje pospite listove špinata, slaninu i sir. Preko prelijte smjesu s jajima i vrhnjem. Pecite na 200°C oko 45 minuta. Hladite desetak minuta prije no što poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.