Recepti 07. prosinca 2015.

Torta od tamne čokolade i Cabernet Sauvignona

torta
foto: Centar za kulturu prehrane
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 204

Potrebno vam je

  • 90 g maslac, slani
  • 230 g šećer, kristal
  • 100 g tamna čokolada
  • 1 kom jaje kokošje
  • 180 ml crno vino
  • 140 g oštro brašno
  • 30 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 žličica prašak za pecivo
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat mljeveni cimet

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C.
  2. Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu.
  3. Otopite čokoladu u mikrovalnoj i dodajte maslacu. Izmiksajte da se sastojci sjedine.
  4. U smjesu s čokoladom dodajte jaje, miksajte. Zatim dodajte crno vino.
  5. U smjesu s čokoladom dodajte jaje, miksajte. Zatim dodajte crno vino.
  6. Pjenjačom lagano umiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i cimet.
  7. Pjenjačom lagano umiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i cimet.
  8. Izlijte u kaluo i pecite 35-40 minuta.
  9. Izlijte u kaluo i pecite 35-40 minuta.
  10. Pečenu tortu ohladite.
  11. Pečenu tortu ohladite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.