Recepti 31. ožujka 2024.

USKRSNI RUČAK Recepti za 3 najbolja priloga

uskrsni prilozi
Slasni uskrsni prilozi - šparoge, pečene rotkvice, mladi hasselback krumpiri
foto: Guliver/Shutterstock; Thinkstock
Iako će šunka ili janjetina možda zauzeti mjesto glavne zvijezde na tvojem stolu, važno je pažnju obratiti i na priloge! Stoga, u nastavku ti donosimo nekoliko priloga i nekoliko njihovih novih verzija

Sigurni smo da već znate što ćete poslužiti kao glavno jelo, no jeste li razmišljali što bi se sve moglo posluđđiti kao prilog za uskrsni ručak? Kako bi janjetina, prasetina ili možda pečena šunka bila još ukusnija, potrebno ju je nadopuniti jednako slasnim prilogom i tako napraviti najbolji uskrsni ručak. 

Prilog za uskrsni ručak po mjeri glavnog jela

Što ćeš odabrati kao prilog za ručak na Uskrs ovisi i o odabiru glavnog jela. Ako primjerice kao glavno jelo poslužiš pečenu janjetinu, odličan prilog za ručak bit će pečeno povrće poput šparoga ili rotkvica. Zamijeniti ih možeš zapečenom cvjetačom ili možda prokulicama.

Svinjetina, pečena šunka i slična jela odlično će se nadopunjavati pečenim krumpirima, ali i salatama s lukom i rajčicom. Sa salatom ne možeš puno pogriješit, a ako još ne znaš što poslužiti uz uskrsni ručak, imamo nekoliko odličnih ideja.

pečene rotkvice | Author: Guliver/Shutterstock Pečene rotkvice s medom foto: Guliver/Shutterstock

Pečene rotkvice s medom

Kada su u pitanju rotkvice, možeš se poslužiti klasičnim receptom za njihovo pečenje ili možeš pokušati ovaj nešto drugačiji način u kojem one dolaze s preljevom od meda. On je odličan pogotovo ako ti se njihov okus kada su sirove ne sviđa jer će im premaz maslaca ili kokosovog ulja zajedno s medom dati slatkastu notu koja će odlično upotpuniti tvoje glavno jelo.

pečene rotkvice Možda vas zanima... Pečene rotkvice s medom - odličan sezonski prilog Recepti

 | Author: Thinkstock Mladi krumpir u hasselback izdanju foto: Thinkstock

Mladi krumpir u hasselback izdanju

Osim što se mladi krumpir odlično slaže uz svinjetinu, teletinu ili janjetinu, ovaj recept može ti poslužiti i kao finger food. Hrskavi izvana, a mekani iznutra hasselback krumpirići svakako će zaokupiti pažnju jednom kada se pojave na stolu što ih čini idealnim prilogom za uskrsni ručak.

Možda vas zanima... Hasselback krumpir savršeno pristaje uz meso s grilla Špajza

 | Author: Guliver/Shutterstock Šparoge foto: Guliver/Shutterstock

Hrskave šparoge s parmezanom

Šparoge, kao i rotkvice, možeš pripremiti s medom i tako dobiti slasni prilog. No možeš ih i zapeći uz krušne mrvice i parmezan te poslužiti uz umak od senfa i meda ili blagi umak od vrhnja i limuna. Tako ćeš dobiti zanimljiv prilog, brzu večeru ili zdravu grickalicu.

Možda vas zanima... Sezonska divota: Hrskave šparoge iz pećnice Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.